Van inspireren naar floreren!

Boek onze directeur voor een inspirerende infosessie binnen jouw bedrijf
en steun automatisch de Rode Neuzen-actie. (zie www.rodeneuzendag.be)

Florerende medewerkers hebben een positieve invloed op hun collega’s en op die manier ook op uw onderneming.

Naar aanleiding van de Internationale dag van de Geestelijke Gezondheid (10 oktober)  maken wij als Psychiatrisch Ziekenhuis Asster ruimte vrij in de agenda van onze directeur voor een infosessie binnen uw bedrijf over geestelijke gezondheid.
In ruil hiervoor verwachten we een bijdrage aan het Rode Neuzenfonds van 5 euro per deelnemer.

Interesse?

 Stuur een mail met jouw gegevens naar veronique.appeltans@asster.be.
Wij nemen vervolgens contact met u op om uw inschrijving concreet te maken.


Eén op drie Belgen voelt zich niet goed in zijn vel.

Volgens een enquête, in 2013 door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WGO) afgenomen, heeft één op drie Belgen (32%) van 15 jaar en ouder psychische problemen die op de ene of andere manier verwijzen naar een ‘slecht in zijn vel zitten’, een stijgende trend aangezien in 2008 slechts één op vier personen (25%-26%) dergelijke problemen aangaf.

Deze psychische problemen hebben een grote impact, niet alleen op de persoon zelf maar ook op zijn context (familie, vrienden en collega’s).  Ze leiden tot arbeidsongeschiktheid en hebben een hoge maatschappelijke kost.

Er moet dus meer ingezet worden op preventie, op het voorkomen van psychische problemen.  Dit kan door de taboesfeer die er nog altijd hangt rond geestelijke gezondheid te doorbreken.  Daarnaast is het inzetten op ‘self-care’,  het zorg dragen voor jezelf en voor de anderen rondom jou ook een belangrijke peiler van preventie.


Over Jaak Poncelet

Jaak Poncelet is reeds meer dan 40 jaar actief in de geestelijke gezondheidszorg en zeer nauw betrokken bij diverse netwerken. Sinds 2002 werkt hij als algemeen directeur van eerst Ziekeren vzw, later Asster vzw.  Hij is één van de medeauteurs van het boek ‘Gezond van Geest, 175 knipogen’, een boek dat door het ziekenhuis uitgegeven werd naar aanleiding van het bestaan van 175jaar Geestelijke Gezondheid in Sint-Truiden.
Met plezier deelt hij zijn expertise en gaat hij in dialoog hierover met jouw medewerkers.