Gipsy Signs

Je kan genieten van een zonsopgang, maar er zal ook altijd een ondergang zijn. Of wolken die voor de zon kruipen, wat ervoor zorgt dat de haartjes op je armen rechtop gaan staan van de koude. Je hoopt te veel en zet je veel te weinig in voor dingen. Het leven is een oneindigheidsparadox, alle wegen komen ooit terug uit waar je begonnen bent.

Wat binnen tien jaar? Is alles dan nog steeds zo belangrijk? De wereld verloor veel mensen jaren geleden, doch loopt de mensheid nog steeds rond. Vallen en opstaan, blijven vechten,

lach op je gezicht, blijven doorgaan.

Christine Billen 


Ik weet het allemaal niet meer. Duizenden gedachten galmen door mijn hoofd. Ze zeggen: “Doe dit”, “Doe dat” maar het lukt niet.

Stilte, ik wil gewoon stilte. Op rustige momenten voel ik me goed en blij, wetend dat dit toch niet van lange duur is. Altijd genieten van zulke momenten. Oorlog in mijn hoofd.

Ik moet dit nog doen… oh dit ook nog… als ik dit niet doe tegen morgen gaan ze denken dat ik mij niet goed voorbereid. Ik ben bang. Bang omdat ik mijn uitknop niet meer vind. Bang dat ik niet sterk genoeg ben en dan val.

 Ciana Droogmans


Tegen beter weten in de angst om hier nooit uit te raken, om hier tot het einde vast te zitten. Bijna niemand weet van de oorlog die in hem woedt, van het conflict dat hij wilt dat stopt en dat maar blijft doorgaan. Soms lijkt het alsof er een wapenstilstand is in zijn hoofd, dan is alles even stil. Als je hem dan vraagt hoe het gaat zegt hij “Goed”. Net zo snel als het goed gaat met hem, gaat het ook weer slecht. Mensen proberen te helpen, maar hij is het die het uiteindelijk moet doen, alleen hij.

 Frauke Counen


Te moe om verder te gaan
alleen jij
bent degene die me verder doet gaan

soms is het te veel bang
voor de toekomst
denken aan het leven

De wereld kan gruwelijk zijn
of zijn het de mensen?
Alweer die onzekerheid.

Lara Pennings
hier te zijn
afgezonderd van de maatschappij,
een stempel te krijgen die nooit verdwijnt
het gevoel van eenzaamheid, een andere planeet,
een planeet vol structuur
is dat hoe het leven hoort te zijn?

Oukje Pirard