What matters to you-dag

Datum/Tijd
Date(s) - 06/06/2017 - 07/06/2017
Hele dag

Categorieën


Elke dag zijn zorgverleners in de weer om goede en veilige zorg te bieden. Op dinsdag 6 juni 2017, de internationale ‘What Matters to You’-dag, willen we zorgverstrekkers (samen met hun team) stimuleren om meer nog dan anders aandacht te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor een zorgvrager, zijn/haar familie en omgeving.

Ontdek hier onze ‘warme zorg’ verhalen:

Wat is de internationale ‘What matters to you’-dag?

Op die dag willen we professionals (samen met hun team) die elke dag opnieuw hun beste beentje voorzetten om goede en veilige zorg te leveren, stimuleren om wat extra aandacht te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor een individuele zorgvrager, zijn familie en mantelzorgers.
Het idee is niet nieuw, maar komt uit Noorwegen, waar een 1e “What Matters to You?”-dag georganiseerd werd in 2014. In 2016 werd dit initiatief opgepikt door 14 andere landen. Vanuit Vlaanderen willen wij in 2017 ook graag België aan dit lijstje toevoegen.

Waarom?

Zorgvrager- en familiegerichte zorg is belangrijk omdat het leidt tot betere uitkomsten van de zorg en een grotere tevredenheid over de zorgverlening.
Tijdens deze dag hebben we extra aandacht voor de stem van zorgvrager en focussen ons op wat voor hem belangrijk is.
Als een zorgverlener dit doet, dan creëert dit onmiddellijk vertrouwen, stelt men zich empatisch op en geeft men aan dat de zorgvrager echt belangrijk is. Dit geeft zowel aan de zorgvrager als aan de zorgverlener een ontzettend fijn gevoel en heeft ontegensprekelijk een impact op de kwaliteit van de zorg.

 

Kaart niet beschikbaar

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.