Dag van de Zorg – Campus Melveren

Dag van de Zorg – Campus Melveren

Datum/Tijd
Date(s) - 20/03/2016
13:00 - 17:00

Categorieën


dvdzAsster zet haar deuren open tijdens de Dag van de Zorg.  We laten jullie graag kennismaken met de geestelijke gezondheidszorg en de mensen die we helpen.

Op campus Melveren organiseren we een inspirerende kunsttentoonstelling en kan je een bezoek brengen aan een afdeling binnen de cluster Libra (verslaving) en Spika (kinderen- en jongerenafdeling).

Kunsttentoonstelling ‘gewoon bijzonder gewoon’.

Met deze tentoonstelling wenst Asster de focus te leggen op ‘geestelijke gezondheid’.  Wij staan stil bij de vele facetten die onze geestelijke gezondheid kunnen verbeteren, deze zitten vaak in ‘bijzonder gewone’ dingen.
De tentoonstelling ‘gewoon bijzonder gewoon’ wil niet alleen het taboe van psychische kwetsbaarheid doorbreken, maar vooral de aandacht vestigen op ‘gewone dingen’ die op een ‘bijzondere’ wijze onze weerbaarheid kunnen verbeteren en het psychisch lijden kunnen voorkomen en verminderen.

Zorgcluster Libra
opname en behandeling van mensen met een verslavingsproblematiek.

Tijdens de dag van de zorg kan je kennis maken met onze enthousiaste hulpverleners en het zorgaanbod dat wij dagelijks bieden, dit via een rondleiding en interactief parcours.
De rondleiding biedt je een inkijk in de werking en het dagelijks leven op de afdeling Libra 1, 2 en 3.
Op het interactieve parcours kan je deelnemen aan een workshop, gegeven door professionals, kom je meer te weten over alle aspecten van verslaving en krijg je meer zicht op de manier waarop wij onze patiënten de beste zorg  bieden.

Zorgcluster Spika
opname en behandeling van kinderen en jongeren.

Ongeveer 68.000 kinderen en jongeren in Vlaanderen hebben nood aan gespecialiseerde Geestelijke Gezondheidszorg.
Aan de hand van enkele ‘Fit in je hoofd’ tips proberen hulpverleners een ‘gewoon, bijzonder gewoon’ beeld te geven van hoe zij binnen hun cluster dagelijks met deze tips aan de slag gaan.   Ze zetten de deuren van de pubergroep open waarbij je kan zien en ervaren hoe de tijdelijke leefomgeving van deze jongeren er uitziet.  Je zal merken, het is er ‘gewoon, bijzonder, gewoon’ …

Uiteraard zorgen we voor animatie voor de jongsten, evenals voor een drankje en hapje!

>> Via deze link kan je de parcours op beide campussen al downloaden.

Locatie
campus melveren

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.