Dag van de Zorg – Campus Stad

Dag van de Zorg – Campus Stad

Datum/Tijd
Date(s) - 20/03/2016
13:00 - 17:00

Categorieën


dvdzOp campus Stad zetten we de deuren open van een afdeling binnen de cluster Orion (psychose) en De Lier (stemmingsstoornissen).
Daarnaast kan je ook een kijkje nemen op een afdeling van het psychiatrisch verzorgingstehuis De Passer.

Zorgcluster Orion
opname en behandeling van mensen met een psychose.

Hulpverleners van De zorgcluster Orion heten u van harte welkom op hun  belevingstour ‘gewoon bijzonder gewoon’!

• Heeft u ook al altijd willen weten of er een sluimerende psychose in u schuilgaat? Laat u verrassen door allerhande wetenswaardigheden, tips en nuttige informatie over psychose en schizofrenie.
• Weet u wat er het eerst was…psychose door drugsgebruik of drugsgebruik omwille van de psychose. De afdeling dubbeldiagnose vertelt u hier graag meer over.
• Maak kennis in het ‘iedereen beroemd-concept’  met onze patiënten van het woontrainingshuis, als buren in onze straat
• Stap tenslotte mee in gekende filmfragmenten waar mensen met een psychose de hoofdrol opeisen, en waarbij we nieuwsgierig zijn naar wat het met u doet.

Zorgcluster de Lier
opname en behandeling van mensen met stemmingsstoornissen.

Iedereen maakt het al eens mee: je hebt slaapproblemen, voelt je lusteloos, je piekert en bent je goed humeur kwijt. Je hebt een dipje.  Of je ervaart stress en hebt het gevoel je werk niet af te krijgen of veel te vergeten. Maar wanneer is een dipje ‘maar’ een ‘gewoon’ dipje en bij wie kan je hiervoor terecht? En wat is dan een ‘bijzonder’ dipje?

Medewerkers van De Lier begeleiden je langs een traject waarop verschillende problemen je pad kruisen maar waar je ook veel mogelijkheden tegenkomt ter ondersteuning. Het belevingsgericht traject neemt je mee langs een dipje, een burn-out, een depressie, en een crisis. Gedurende het hele traject reiken zorgverleners keuzes aan en geven ze opdrachten die ervoor kunnen zorgen dat je terug op het juiste spoor geraakt.

De Passer
Psychiatrisch verzorgingstehuis

In het Psychiatrisch Verzorgingstehuis nemen zorgverleners je mee in het leven van een bewoner. Ze gaan samen met jou door het traject van aanmelding over verblijf tot een eventuele doorverwijzing. In de loop van dat traject merk je dat de verschillende afdelingen van de cluster elk hun specifieke kantjes hebben. Ze laten je zien en beleven wat het dagelijkse leven in het PVT kan inhouden, welke de belangrijkste pijlers van hun werking zijn. Je hoort een getuigenis; het levensverhaal van een bewoner gunt je een blik in zijn leven, zijn geschiedenis, zijn verblijf, zijn ervaringen.
Iedereen is erg welkom, ongeacht ‘de bagage’ die je meebrengt.

>> Via deze link kan je de parcours op beide campussen al downloaden.

Locatie
campus stad

Kaart wordt geladen...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.