Dromen

Stel je voor, je bent al wat ouder maar er is toch één ding wat je al heel je leven wilde doen. In plaats van die dromen op te bergen gaf het psychiatrisch ziekenhuis en verzorgingstehuis Asster alle 65-plussers van de stad de kans om hun droom werkelijkheid te zien worden. Vorig jaar mochten de Truienaars hun wensen insturen.  “De enige voorwaarde was dat de wensen realistisch waren en dat het om mensen ging die in Sint-Truiden woonden en 65+ waren,” zeggen Sara Bleyen en Liesbeth Jehaes, twee projectmedewerkers van Asster . “De actie was voor iedereen, niet alleen voor mensen met een psychisch probleem. We hadden wel bewust voor ouderen gekozen omdat ook zij zeker de aandacht verdienden. Er bestaan al veel initiatieven voor andere leeftijden.”

Het project zit momenteel in de fase van uitvoering. De jury heeft 2 groepswensen en enkele individuele wensen gekozen.
Voor de realisatie van deze dromen zijn we soms tijdsgebonden omwille van een aantal factoren, zoals de weersomstandigheden,…

Desondanks kunnen we toch al enkele verwezenlijkte dromen met jullie delen.