16 februari 2017. Opening tentoonstelling ‘Maatschappij/Psychiatrie’.

16 februari 2017. Opening tentoonstelling ‘Maatschappij/Psychiatrie’.

Op donderdag 16 februari werd de tentoonstelling ‘Maatschappij/Psychiatrie, 175 jaar geestelijke gezondheid in woord en beeld’ feestelijk geopend in het bijzijn van Vlaams minister Jo Vandeurzen. De tentoonstelling geeft de verhouding tussen maatschappij en psychiatrie weer. Dit op een compacte en veelzijdige manier en met als uitgangspunt 175 jaar Geestelijke Gezondheidszorg in Sint-Truiden.

Om het thema kracht bij te zetten ging er een lezing over de evolutie van stigma’s in de maatschappij en psychiatrie aan vooraf. De gastspreker hiervoor uitgenodigd was prof. dr. Piet Bracke, doctor in de sociologie en hoogleraar sociologie aan de universiteit Gent.

Na de opening werd er een receptie aangeboden aan de aanwezige genodigden.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen en loopt nog tot en met 23 april.

>> meer informatie en openingsuren

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.